Pazarköy Köyü Hakkında Bilgiler

Bu bölümde okulumuzun bulunduğu mahalli yönetim birimi olan Rize-Merkez Pazarköy Köyü hakkında bilgiler içermektedir.

18.07.2019 784

Pazarköy Köyü Rize Merkeze bağlı bir köydür. Köye ulaşım Pazarköy 53 Nolu Sürücüler Koop. tarafından her 15 dk. Pazarköy Köyü ve Rize Merkez'den sağlanmaktadır. Köy, Rize-Güneysu (duble yol) karayolu üzerinde bulunduğundan ulaşım sorunu yoktur. Köyün içme suyu Güneysu Belediyesi İçme Suyu Şebekesi tarafından sağlanmaktadır.

Pazarköy'de Sosyal Bilimler Lisesi ve Pazarköy Ali Usta İlkokulu/Ortaokulu eğitim faaliyetlerini yürütmektedirler.

Köyün kanalizayson şebekesi vardır. Dere ıslahları yapılmıştır. Bir adet sağlık ocağı bulunmakta ve bir sağlık görevlisi (hemşire) görev yapmaktadır. Sağlık ocağına haftada bir gün doktor gelmektedir. Köyde Çaykur Pazarköy Çay Fabrikası, Erçay Çay Fabrikası, Berberoğlu Çay Fabrikası bulunmaktadır. Köyümüzde bir çok işyerinin deposu bulunmaktadır.

Pazarköy'de doğalgaz hattı bulunmasına rağmen konutlara doğalgaz bağlanamamaktadır. Isınma katı yakıtlar ile sağlanmaktadır.

KÖY HAKKINDA ORHAN NACİ AK TARAFINDAN YAPILAN BİLGİLENDİRMEYİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

Köyde Görev Yapmış Muhtarlar

Harun Sait Er (2019-devam ediyor.) Cep Tel:

Bayramali Kart (2014-2019)

Adres:
PAZARKÖY KÖYÜ MERKEZ MEVKİİ PAZARKÖY MERKEZ KÜME EVLERİ PAZARKÖY HAFIZ ALI USTA ILK VE ORTA OKULU BLOK NO: 230 MERKEZ / RİZE